polar pads 2x2 achterkant

Alle Food @nl producten:

Sorb pack

Flex-Pack produceert Sorb-Pack™ vocht absorberende elementen sinds begin 2007. Sorb-Pack™ wordt gebruikt om vloeistoffen, water en luchtvochtigheid in verpakkingen te reguleren. Sorb-Pack™ kan worden toegepast als absorptie element in voedsel trays of voor het opvangen van smeltwater in dozen met vis. The absorptie- en insluitingeigenschappen zijn een oplossing voor de meest voorkomende problemen van het verpakken van vers vlees en visproducten.

Sorb-Pack™ is opgebouwd uit een laag kunststof laminaat, vloeistof absorberend polymeer en een laag waterdoorlatend non-woven doek. De capillaire werking van het doek ontrekt de verpakking van vloeistoffen en luchtvochtigheid en het polymeer absorbeert de vloeistof en houdt het vast. Zelfs als er druk op de elementen wordt uitgeoefend blijft het vocht in de cellen. De elementen kunnen in diverse afmetingen worden geleverd.

Sorb-Pack™ voordelen:

  • Absorbeert ongewenste vloeistoffen en houdt deze vast.
  • Kleur en structuur van verse producten blijft behouden.
  • Vermindert uitstoot van gassen na het openen van de verpakking.
  • Door de gelvorming in de elementen worden micro-organismen opgesloten.
  • Alle materialen zijn geschikt voor het verwerken in voedselverpakkingen en voldoen aan de EEG normen.

Alle Sorb-Pack™ componenten worden geproduceerd volgens DIN EN ISO 9001:2000 richtlijnen. Sorb-Pack™ voldoet aan de veiligheidsnormen van de  Medical Devices Directive 93/42/EEC en de volgende richtlijnen: NEN-EN 1050, NEN-EN 1041 NEN-EN 13485. Migratietests op Flex-ice voldoen aan de eisen van Verordening (EU) nr. 10/2011, met inbegrip van amendementen, met betrekking tot kunststof materialen en voorwerpen die bestemd zijn om in contact te komen met levensmiddelen. Intertek Test Report RE33069A d.d. 13 november 2020.

Contact